• Свеж
Основна Апсолутна Оска Гониометри Степен-Hi-Res 1 Degree

Основна Апсолутна Оска Гониометри Степен-Hi-Res 1 Degree

Buyers rating:
DEN 0.67

Од стоката

Основната Линија Вработува Пластична Апсолутна+Оска Гониометар-Глава Од 360 Степени - 12 инчни Краци има интегрирана Апсолутна+Оска на крајот од едната рака. Дизајнот На Вработувањата рекламира бела линија зад градациите за мерење за да ги направи читањата лесни за гледање. Гониометарот Апсолутна+Оска (a) воспоставува "вистинска" вертикална или хоризонтална до почетната точка на мерењето. Многу гониометриски мерења бараат едната рака на гониометарот да биде поставена хоризонтално или вертикално. Другата рака потоа е наредена со делот од телото на пациентот. До сега, практичарот мораше да ја преземе вертикалната или хоризонталната положба. Оваа интерполација често е неточна и воведува грешка во мерењето. Гониометарот На Апсолутната+Оска ја отстранува варијабилноста на мерењето и му овозможува на лекарот да се концентрира на правилно поставување на другата рака на гониометарот и положбата на телото на пациентот. Некои мерења штоon гониометарот е дизајниран да ги подобри се : ротација на рамото и колкот (внатрешна, надворешна); флексија на грлото на матката, продолжување, ротација и странично свиткување; флексибилност на тетивата; и активен РОМ. Направено од Основната Линија Во Кина. Идеален за физикална терапија, рехабилитација, мобилност и закрепнување.

Основни својства

Тие исто така купуваат со овој производ.